Lek på Nonna


På Nonna er BDSM i fokus, og vi ønsker å legge til rette for at medlemmene skal kunne utfolde seg i tillegg til å sosialisere. Vi har stor takhøyde for ulike former for lek, så lenge det skjer mellom samtykkende parter, følger levereglene og skjer på et egnet sted.

Se under for beskrivelse av de ulike områdene.

Private lekerom

Private lekerom kan reserveres for en time av gangen, spør i døra (eller i baren hvis døra er ubemannet) for å bli satt opp. Det er lov å la døren stå åpen hvis du ønsker publikum. Da er det opp til deg om de skal stå utenfor eller får lov å komme inn for å se.

Er døren lukket skal du IKKE banke på eller gå inn, spør heller vakta hvis det er noe du lurer på. Se fotoregler hvis du ønsker å ta bilder, men husk å lukke døra først hvis det er under et arrangement!

Offentlig lekesone

Den offentlige lekesonen er delt i flere områder hvor det er mulig å leke uten å reservere plassen på forhånd. Her må du regne med tilskuere, men disse skal holde seg på siden ved vinduene og ikke forstyrre.

Kaféområdet

Det skjer stadig vekk lek i kaféområdet på kafékvelder, og vi ser på det som en viktig berikelse av klubben! Det kan for eksempel være at noen må settes på plass med dask i sofaen, noen som lydig sitter på knærne ved siden av sin dominante partner, eller en oppvisning hvor noen henges opp fra stanga i taket og slås med ulike redskaper. Siden kaféområdet også brukes til sosialisering, har vi et par punkter om hensyn:

 • Plass: Hvis folk gir plass av seg selv er det greit, men leken skal ikke tvinge til seg plass, for eksempel fordi noen jages bort, en part slenges over i området til ikke-samtykkende, eller at et redskap (slik som en lang pisk) svinges slik at andre må dukke unna.
 • Varighet: Vi har ikke satt en konkret grense for hvor lenge lek kan foregå, siden det er mange ulike typer lek og måter en kveld utarter seg på. Men for særskilt støyende lek som tar masse oppmerksomhet, er det greit å huske på at selv om vi har stor takhøyde, er det ikke gunstig med fire timer kontinuerlig skriking hver tirsdag heller 😉

Steder som krever ekstra hensyn

Vi har flere områder hvor vi ikke direkte oppfordrer til lek. Disse områdene er ikke egnet for typisk lek med slagredskaper, tauing på gulvet og andre aktiviteter som kan skape problemer for fremkommelighet, krever rigging eller støyer for mye i området det gjelder:

 • Foran bardisken
 • Området mellom inngang og bar
 • Gangen mellom inngangen og toalettene (veldig trangt)
 • Området ved toalettene (støy kan lett forstyrre de på lekerommene)

Lek er et bredt begrep som også dekker ting som dynamikk mellom dominant og submissiv. Og for en aktivitet med for eksempel slagredskaper, vil det være stor forskjell på litt uforpliktende utprøving av et nytt redskap og en hel sesjon. Derfor ser vi på det som lite hensiktsmessig med et lekeforbud i disse områdene, men vi forventer at det vises ekstra hensyn hvis noe først skjer der.

For å illustrere hva dette kan bety i praksis, kan vi ta et par konkrete eksempler:

 • Det er bare gøy hvis du kommer med slaven din i bånd når du skal bestille noe i baren, men det er ikke her du drar frem slagredskaper for avstraffing.
 • Du står og prater med en rampete lekepartner i området mellom inngangen og baren, som har gjort seg fortjent til et par dask. Hvis det ikke hjelper og du ser du må gå hardere til verks, er dette tidspunktet å vurdere å flytte seg til et mer egnet område.

Steder med lekeforbud

I disse områdene tillater vi ikke synlig eller aktiv lek, på grunn av viktige hensyn til medlemmer og naboer:

 • Inne på toalettene
 • I bakgården
 • Rommet før du kommer ut i bakgården
 • Inne i selve baren (bak bardisken)
 • Rett innenfor inngangsdøra til klubben
 • Foran inngangen eller i oppgangen til blokka

Vi har med vilje skrevet synlig eller aktiv lek, for du skal selvsagt slippe å ta ut buttplugen som er skjult under buksa eller skjørtet bare fordi du skal ut og trekke luft i bakgården. Eller slippe å måtte ta av et låst halsbånd for å gå på do.