Ofte stilte spørsmål


Hvem driver Oslo BDSM?
Oslo BDSM er utelukkende drevet av frivillige. Se egen side om å bli frivillig.


Må man melde seg på arrangementer?
Regn med at det er påmelding. Det vil alltid stå tydelig i teksten om det er det eller ikke.


Det står at det er venteliste, må jeg betale for å stå på den?
Ja, men vi refunderer om du ikke får plass. Grunnen til at vi ber om betaling er fordi det sparer masse kommunikasjon frem og tilbake og det går raskere å dele ut plasser som blir ledige.


Hva skjer på åpen kafé med intro?
Dette er en kveld som også er åpen for de som ikke er medlem, med en egen intro helt nye kan være med på. Se åpen kafe med intro for mer informasjon.


Hva er aldersgrensen?
Klubben har 18 års aldersgrense for gjester og medlemmer, men fester med alkoholsalg har 20 års aldergrense. Aldersgrensen skal alltid stå oppgitt i arrangementsteksten.


Hvor ligger lokalet?
Nonna ligger i Breigata 10. Ring på 102 (fire ganger oppover på ringeklokka), så åpner vi. Se street view for bilde av inngangen.


Hva koster det?
100,- for ikke-medlemmer på åpen kafé med intro. Priser oppgis alltid i arrangementet.


Er det kleskode?
På fester og enkelte temakvelder er kleskoden fetisj/pent. Når det er kleskode forventer vi et minimum av innsats. På medlemskaféer og åpne kaféer med intro er det ingen kleskode. Her kommer en del i helt ordinære klær, men det er som regel flere som går utkledd og/eller lettkledd også. Informasjon om kleskode står oppgitt i hvert arrangement.


Kan jeg komme alene?
Ja. Det er vanligvis en fin miks av folk som kommer alene og folk som kommer sammen på arrangementene våre.


Hvor mange er det vanligvis der?
Det er ikke uvanlig med mellom 5 til 20 nye og 30 «veteraner» på vanlige medlemskaféer på tirsdager. På åpen kafé med intro er det ofte 50 til 80 deltakere.


Hvor gamle er folk?
Vi har besøkende i alderen 18 til 60+. Majoriteten er i gruppen 21 til 40. Rent sosialt prater stort sett alle med alle.


Hva slags folk henger der?
Alle slags typer mennesker, så ikke vær redd for å ikke passe inn.


Er det alkohol?
Vanlige kafékvelder har ikke alkohol, men fester har som regel alkoholservering. Alle arrangementer med alkoholservering har forhåndspåmelding. Generelt prioriterer deltakerne sikker BDSM, og det er derfor ingen kultur for fyll.


Er det noen regler?
Følg levereglene. Ellers er det bare å oppføre seg oppegående og med folkeskikk. Man kommer langt med kardemommeloven!


Er det vanskelig å komme i kontakt med folk?
Nei, i utgangspunktet ikke. Det er ofte nye folk på Nonna, og de som har vært der tidligere er godt vant med å hilse på de dem ikke kjenner. Vi har skrevet en egen side med tips til hvordan komme i kontakt med folk i miljøet.


Kan jeg leke der?
Vi er veldig positive til lek på Nonna, og har både private lekerom, egen lekesone og muligheter for å leke i de sosiale områdene også. Når du er helt ny, kan det være lurt å bli litt kjent først og sette deg inn i levereglene og lek på Nonna.


Har folk sex der?
Vi er ingen sexklubb, men vi er en sexpositiv forening, som tillater sex og seksuelle aktiviteter i lek. I praksis er det mest vanlig at dette foregår på privat lekerom, men det hender at det forekommer i lekesonen og kaféområdet også.


Hvilke aktiviter er ikke tillatt?
Wetsex, fireplay og needleplay er ikke tillatt. Ikke fordi vi ikke liker det, men lokalene har rett og slett ikke egnede fasiliteter.


Hva er reglene for bruk av lekerom?
Se eget avsnitt på siden lek på Nonna.


Kan jeg bruke lokalet utenom åpningstid?
Ordinære medlemmer kan leie lokalet, se egen side om utleie.


Hva bør jeg gjøre om jeg opplever noe ubehagelig på Nonna?
Si ifra til noen av styremedlemmene som er tilstede eller de som er i baren, så vil du få hjelp. Se egen side for mer informasjon om temaet.


Hva annet skjer på Nonna?
Vi ønsker å ha et bredt utvalg arrangementer, og har har før covid-19 hatt blant annet temakvelder, foredrag og workshops, samt Pride-arrangementer under Pride-uka. Se arrangementer for tilbudet dette semesteret. Vi er også åpne for at engasjerte medlemmer kan arrangere ting selv.


Er det fotoforbud?
Vi ønsker et trygt miljø hvor medlemmene våre ikke risikerer å bli tatt bilde av eller være med på opptak uten samtykke, så hovedregelen er forbud. Vi har egne fotodager, samt noen unntak for lukkede private lekerom og privat utleie beskrevet i fotoreglene.