Tips til nye: Hvordan komme i kontakt med folk i miljøet


I Oslo BDSM vil du finne en rekke vennlige og interessante mennesker, som alle har en felles lidenskap i kink. Som regel består en medlemskafé av både nye og eldre medlemmer, i alle kjønn, farger og aldre.

For de fleste går det greit å komme inn i miljøet, men vi får også tilbakemelding fra noen som synes det er vanskelig å finne sin plass, og bli kjent med andre medlemmer når de starter. Derfor har vi laget noen konkrete tips som kan hjelpe deg med å bli kjent med nye folk, og føle deg inkludert i miljøet.

  • Få med deg introkafé første gang, da får du både en introduksjon til klubben og møter andre nye.
  • Ser du en gjeng som sitter sammen, spør pent om du kan sette deg ned med dem. Mest sannsynlig får du et ja. Spør gjerne om kontekst for å kunne bli med i samtalen som foregår.
  • Det kan være enklere å bli inkludert i en større gjeng enn hos to som sitter sammen, siden de to kanskje er dypt i personlige samtaler, avtaler lek, e.l. Dette er selvsagt ingen fasit, men en tendens det er verdt å ha i tankene.
  • Kom tidlig, da er det mye lettere å komme i kontakt med folk som svirrer rundt, eller nettopp har satt seg ned alene eller i en mindre gruppe.
  • For nye som ikke kjenner noen, anbefaler vi sterkt å prøve andre arrangementer enn fester i starten, siden det er lettere å bli kjent med folk der. Mange av de samme folkene som er veldig imøtekommende ovenfor nye på åpne kaféer og torsdagspuber, er ofte veldig opptatt med lek og sprell på fester, og har kanskje ikke helt den samme kapasiteten til nye da.
  • Snakk med oss i styret. Med mindre vi er veldig opptatt, blir vi veldig gjerne kjent med nye folk som deg. Dessuten kan vi også introdusere deg for andre vi kjenner.

Noe å tenke på

Vi skjønner at dette ikke alltid er like enkelt, og at det finnes flere situasjoner hvor nye kan oppleve medlemmer og andre gjester som avvisende eller uinteresserte. Vi er en BDSM-klubb, og det kan fort oppstå situasjoner hvor folk oppleves som utilgjengelige eller uinteresserte. Det kan være at de nettopp har lekt og derfor er litt ekstra bundet opp i en samtale med hverandre. Det kan hende de diskuterer en fremtidig lek eller annet de skal gjøre, eller så kan det hende at det skjer noe annet spennende akkurat der og da som tar oppmerksomheten deres. Ikke ta det som at du ikke passer inn!

Andre tips

Om du synes kafésettingen ble litt overveldende første gang, finnes det også en rekke andre kinkrelaterte arrangementer utenfor Oslo BDSM du kan oppsøke. Det finnes blant annet muncher arrangert av KinkiVinkel og OMG! Oslo Munch Group. KinkiVinkel arrangerer også parktreff på sommeren. Her kan du møte kinkstere i en arena som er rendyrket for sosialisering, og de aller fleste er i modus for å prate med nye tilhengere i miljøet også. De fleste på disse arrangementene har som regel planer om å bli, er, eller har vært medlemmer i Oslo BDSM, så det er også en fin måte å bygge et sosialt nettverk du kan dra nytte av når du kommer tilbake på kafé hos oss.

En annen mulighet er å melde seg som frivillig, for eksempel ved å stå i baren eller i døra. Dette gjør at du naturlig blir kjent med styremedlemmer, andre frivillige og vanlige medlemmer. I tillegg gjør du viktige bidrag til klubben som settes stor pris på! Er du interessert, ta en titt på siden om å bli frivillig.